Лечение на пристрастяване към метадон

Лечение на пристрастяване към метадон от NewLife BG

Метадонът оказва ясно изразено обезболяващо въздействие, сходно с това на морфина. Той дълго време се е използвал като заместител на хероина и на други наркотични вещества от тази група. Това вещество води до по-слабо „летене” и затова мнозина считат, че то не е така силно и е по-безопасно. Но всъщност метадоновата зависимост е призната за една от най-силните.

Ужасният абстинентен наркотичен синдром продължава не седмица, както е при хероина, а повече от месец.

запитване за лечение на пристрастяване към метадон

Препаратът има ярко изразено токсично въздействие: разрушава черния дроб, пречи на усвояването от организма на хранителни вещества и витамини, силно натоварва дихателната система на човека, понижава имунитета, като така способства за развитието на всякакви болести (от инфекциозни, до психически.) Метадонът нанася непоправими вреди на костните тъкани, като разгражда калция. Наркозависимите, приемащи метадон, изпитват непоносими болки в ставите; костите стават крехки и лесно се чупят. Кожата придобива жълто-зелен оттенък, появяват се психически разстройства.

Важно е да се има предвид, че абстинентната криза при прием на метадон е особено силна и може да продължи повече от четири седмици и ако зависимият се намира у дома без квалифицирана помощ, това е крайно трудно както за самия пациент, така и за неговите близки. Преди всичко в началния етап на лечението от пристрастяване към метадон трябва да се проведе детоксикация и ограничаване на абстинентния синдром в стационарни условия.

Специалистите в „In Life Medical” знаят как да помогнат да преживеете този сложен етап и да ви изведат на пътя на промяната във вашия живот!