Лечение на пристрастяване към амфетамин

Лечение на пристрастяване към амфетамин от NewLife BG

Амфетаминът е химическо вещество, което при приема си оказва стимулиращо въздействие върху централната нервна система. След приема на амфетамин, човек изпитва невероятен приток на енергия и чувство на еуфория, настроението му се подобрява, апетитът намалява, потиска се нуждата от сън и почивка. Но не бива да се забравя, че самият амфетамин не произвежда тази енергия, а се изразходват ресурсите на организма, като така той се изтощава и разрушава.

Това, комбинирано със загубата на апетит, води до силно отслабване и често до анорексия. След отминаването на действието на амтефатимина, чувството на еуфория се заменя от депресия, отпадналост, слабост и раздразнителност, може да се появи злоба, агресия и обидчивост.

запитване за лечение на пристрастяване към амфетамин

Редовният прием на препарата разрушава психиката и здравето на човека. Организмът не е в състояние да преработи синтетичните компоненти на наркотика и затова ги складира във всички органи, предизвиквайки по този начин силна интоксикация. Зависимият получава амфетаминова психоза, подобна на шизофренията, главоболия, чест световъртеж, нервност, халюцинации, нарушения в психиката, рязко се влошава зрението, наблюдава се и намаляване на пулса. Предозирането с амфетамини може да доведе до мускулни крампи, силно спадане на кръвното налягане, сърдечна аритмия, нарушения в дишането, изпадане в кома и летален изход.

Изключително трудно е човек сам да се избави от наркотичната си зависимост. Пристрастените считат, че могат да се справят с това сами и че могат да спрат приема на наркотици, но това е само илюзия, с която наркозависимите оправдават себе си да продължат да злоупотребяват. Непризнавайки проблема, човек още повече утежнява положението си.